maandag 21 maart 2016

Weekmenu - zoete puntpaprika en tonijn

Mwah, het is vooral veel pasen wat in de aanbieding is deze week. Blijkbaar wordt er dan niet zoveel groente gegeten. Dus dan maar met de groenten die altijd budgetvriendelijk zijn: wortels, knolselderij, kool. Verder iets met zoete puntpaprika. Daar kook ik zelf bijna nooit mee, want gewone paprika koop ik op de markt, en is altijd goedkoper dan de punt in de aanbieding. Ik zie niet zo in waarom ik dan puntpaprika zou kopen, zeker als ze toch in stukjes gaan. Om te vullen zijn ze eigenlijk aan de kleine kant. Maar vooruit, volgens mij heb ik toch een recept op mijn blog staan van met pastinaakpuree gevulde puntpaprika

Weekmenu


  • Er ligt vast nog wel gehakt in de vriezer van eerdere aanbiedingen, winterpeen blijft een goedkope groente, dan nog gember, rijst, wat rozijnen erbij en dan heb je de wortelgehaktschotel
  • Pasta met tonijn en groente naar keuze. 
  • Linzencurry met ei. Moet wel een half uurtje pruttelen om de rode linzen gaar te krijgen. Halveer de hoeveelheden in dit recept voor de currysaus. Gebruik bijvoorbeeld witte kool in plaats van spruitjes. Of als budget niet zo relevant is, kan broccoli ook goed. 
  • Pasta met spekjes, champignons en diepvriesspinazie.
  • Kip en knolselderij in een ragout met vadouvan. Knolselderij is niet de allersnelste groente om schoon te maken, maar het is weer eens iets anders. 
  • Met de andere helft van de knolselderij kun je een deel van de aardappels vervangen in een stamppot naar keuze. Je hoeft dan minder melk toe te voegen bij het stampen want knolselderij blijft natter dan aardappel.
  • Weer eens een keer wat met vis. Deze romige koolvis kun je ook zonder de bieslook en tomaat maken. Roer dan bijvoorbeeld wat mosterd door de crème fraîche. Leg reepjes (punt)paprika in de ovenschaal erbij en serveer met krieltjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten