zaterdag 12 maart 2016

Salade van rauwe spruitjes, mango en hazelnoot


Ik noem het wel een salade maar eigenlijk is dit meer iets aangeklede rauwkost want er zit nog wel een dressing door. Ik at het als frisse tegenhanger bij een lasagne met pompoen en spinazie.

Nu ik dit zo schrijf valt me iets grappigs op. Het woord dressing is natuurlijk een Engels woord. Maar waar komt dat vandaan? Het Engelse woord voor jurk is dress. Houdt het daarmee verband? In de zin ervoor heb ik het over aangeklede rauwkost omdat er een dressing doorheen gaat. Dus de sla wordt letterlijk aangekleed.

Salade van rauwe spruitjes, mango en hazelnoot

  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • peper, zout
  • 150 gram spruitjes
  • 50 gram mango, in kleine blokjes
  • 10-12 hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in dunne plakjes. In veel recepten staat dat je ook een mandoline kunt gebruiken, maar dat is echt heel veel werk met voor spruitjes. En je zit al heel snel aan het uiteinde, dus moet je heel vaak extra goed oppassen voor je vingers.
Meng de olie met de azijn en wat peper en zout. Masseer dit door de geschaafde spruitjes en laat een half uur intrekken. 
Meng de mango door de spruitjes en bestrooi met de hazelnoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten