vrijdag 4 maart 2016

Toetje met frambozen, mascarpone, lange vingers, kokos en chocolade

Meestal krijg ik klachten van mannetje Q als ik een andere tiramisu dan standaard maak. Maar bij dit toetje was het commentaar dat ie nog wel vaker gemaakt mocht worden. Het is natuurlijk ook iets minder tiramisuachtig maar de elementen zitten er toch wel grotendeels in: lange vingers, mascarpone en chocolade. 





Toetje met frambozen, mascarpone, lange vingers, kokos en chocolade



  • 125 gram frambozen (mag ook diepvries)
  • 1 eetlepel kokoslikeur
  • 6 lange vingers
  • 125 gram mascarpone
  • 50 gram griekse yoghurt
  • 25 + 5 gram poedersuiker
  • 25 gram geraspte kokos + een beetje
  • 50 gram pure chocolade
  • 0,4 deciliter slagroom
Prak 25 gram van de frambozen fijn met de kokoslikeur. Giet dit onderin een schaaltje waar de lange vingers precies inpassen. Leg de lange vingers op de frambozensaus. Verdeel hierover de rest van de frambozen en bestrooi met 5 gram poedersuiker.
Meng de mascarpone, griekse yoghurt, 25 gram poedersuiker en 25 gram kokos goed door elkaar. Verdeel dit over de frambozen. 
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje. Breng de slagroom aan de kook. Giet de hete slagroom op de chocolade, laat heel even staan en roer dan door elkaar. Verdeel over de bovenkant van het toetje. Bestrooi met de geraspte kokos. 
Maak dit toetje het liefst een dag van tevoren zodat de frambozensaus in de lange vingers kan trekken. 

2 opmerkingen:

  1. Heb dit heerlijke toetje onlangs gemaakt en mannetje Q heeft gelijk.....dit moeten we vaker maken :o)
    Bedankt voor het recept, Johanneke en fijne paasdagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Jeanet, fijn dat het toetje in de smaak viel. Leuk dat je een reactie achterlaat. Gr johanneke

      Verwijderen