zondag 16 oktober 2016

Vakantie-eten - Bali - Moksa in Ubud

Dit was bijzonder eten. Geen rijst met kipsate maar veganistisch en deels rauw. Niet het eerste waar je aan denkt bij eten op Bali. Ubud, met zijn aantrekkingskracht op alleengaande, yoga-beoefende jonge vrouwen, is er wel de juiste plek voor. Moksa is er gelukkig niet alleen voor hen. Wij hebben er met veel genoegen gegeten. Zelfs GZQ vond er voldoende van zijn gading tussen zitten. Van het hoofdgerecht weliswaar alleen de paarse zoete aardappel, maar het toetje maakte alles weer goed.

Wij hadden gereserveerd en dat is wel nodig. Tijdens het eten zagen we dat een aantal mensen teleurgesteld werd. Die drukte kan de bediening (of de keuken) helaas niet helemaal aan. In het begin werd ons waterglas weer volgeschonken zodra het leeg was, en het eerste gerecht stond vlot op tafel maar later werd het tempo aan de trage kant.

Een overzicht van de bijzondere gerechten die wij aten bij Moksa:


Springrolls: rauwe groente in een vel gemaakt van kokos met een tamarinde-papaja dipsaus


Soort burger van jackfruit, met paarse zoete aardappel, gesmoorde kool met komijn en romige paddenstoelen 


Pompoenpannenkoek met ui, tomaat, avocado, tomatenpesto met kokossaus en salsa van mais en jackfruit


Paarse zoete aardappel met gegrilde aubergine en tomaat, spinazie en balsamico-reductie


Mousse van kokos, avocado, sinaasappel met een bodem van havermout met een saus van gekaramelliseerd korianderzaad

.
Bij Moksa eten is echt uit eten gaan. Voor Bali-begrippen is het duur, maar wij waren voor een gedeelde starter, 3 hoofdgerechten, 3 desserts en alledrie een bijzonder sapje nog geen EUR 40 kwijt.

Toen we terugliepen naar ons vakantieverblijf liepen we langs de rijstvelden. De volle maan scheen op het water en het gekwaak van kikkers en geluid van andere dieren was oorverdovend. Dat was ook bijzonder.

2 opmerkingen: