maandag 24 oktober 2016

Vakantie-eten - Bali - uit eten op Bali - 2 lunch/diner

Met alleen een ontbijt red ik het niet. Tussen de middag en 's avonds moet er ook gegeten worden. Van tevoren hadden we ons best verheugd op het eten op Bali. Geef mij maar 2 keer warm en Aziatisch eten vind ik heerlijk. We hebben inderdaad lekker gegeten, met af en toe een tegenvaller. Toch waren we met z'n drieën aan het einde van de vakantie het er over eens dat het eten in Maleisië ons beter is bevallen.

Ik mis zelf op een gegeven moment de groente in mijn eten. Als je kiest voor de kipsaté, zit er als je pech hebt hoogstens een plakje komkommer bij. Samen met de clubsandwich was dit wel de favoriet van GZQ.  Mijn favoriete keuze in de vakantie was cap cay. Soms met kip, soms zonder. Elke warung maakte 'm weer anders. Soms een beetje saai. Ik werd vooral gelukkig als er ook paprika door zat. Mijn grote verrassing op dat gebied was hier. Ik koos iets uit dat omschreven werd als kip met paprika en champignons. Toen kreeg ik gewoon dit. Bij elkaar een hele rode paprika. Lekker.In Ubud hadden we als eerste lunch heerlijke gado gado bij Ibu Putu's warung, 1 minuut lopen van onze villa. De paar keer dat we bij Lala & Lili, in hetzelfde straatje, hebben gegeten was ook goed. Hun zoetzure kip was helemaal mijn soort eten. Het sapje van papaja met gember en limoen bleef alle dagen lekker.In Amed aten we een bijzondere lunch bij Smiling Buddha. We aten aparte groente in een kokos-kurkumasaus met vis en rode rijst. Eten en sfeer klopte hier.Wanneer je een week lang in Seminyak bent en alle varianten kip en eend wilt proberen, ben je hier aan het goede adres. Wij hadden daar een ruime lunch met smakelijke kip en eend. 

Overigens hebben we lang niet altijd Indonesisch gegeten. GZQ is niet zo'n rijsteter en bijna overal is nagenoeg dezelfde menukaart, dus heb je alles wel een keer gehad. Een paar keer lekkere pizza uit een echte houtoven, een keer Mexicaans (eigenlijk verrassend goed; met hele lekkere limoen-munt-passievruchtdrankjes), een keer een hamburger (okee).

Een heel fijn plekje, dat we eigenlijk te laat ontdekten was KZU. We aten er voordat we naar het vliegveld gingen om terug naar KL te vliegen. Diverse soorten groenten en salades in buffetvorm en ook de toetjes waren lekker.

Dieptepunt? De hamburger van GZQ op deze plek. Die viel bijna uit elkaar en bleek te bestaan uit verbrande, niet door te komen stukjes. Misschien dat ze de laatste restjes rundvlees bij elkaar geschraapt hadden om iets te fabriceren dat eruit zag als een hamburger. Dat was niet te eten. Onze Balinese gestoomde kip in bananenblad daar was smakeloos, de groente erbij ook niet onze smaak. Gelukkig deelden we een portie, want we zouden ook nog bij het kraampje aan de straat murtabak gaan eten. Daar werden we toch een partij gelukkig van. GZQ at nog maar een portie fruit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten