woensdag 15 september 2010

Clotted cream part 2

De megabak clotted cream moest natuurlijk wel opgemaakt worden. Dus ben ik op een middag heel erg ijverig geweest en heb ik scones gebakken. Met eigengemaakte aardbeienjam en een lik clotted cream. En natuurlijk een pot thee.
foto-verse-scones
Hier het recept voor de scones.

Scones

(voor ± 8 stuks)
  • 300 gram bloem
  • snuf zout
  • 15 gram witte basterdsuiker
  • 1 (hele) volle theelepel bakpoeder
  • 60 gram boter, in kleine blokjes
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • kristalsuiker voor de bovenkant
Zeef de bloem, zout en bakpoeder boven een kom. Bestrooi met de basterdsuiker. Voeg de blokjes boter toe en wrijf de boter in de bloem. Kneed niet, en probeer het geheel luchtig te houden. Maak een kuiltje in het midden.
Klop het ei met de melk los. Bewaar 2 lepels van het mengsel en giet de rest in het kuiltje. Werk, eerst met een vork en later met je vingers, de bloem door het melkeimengsel. Sort het deeg op een bebloemd werkvlak en vorm het tot een 2 cm dikke plak. Kneed niet. Steek met een ronde uitsteekvorm (doorsnee 5 cm) rondjes uit het deeg. Doop deze met de bovenkant in het bewaarde eimelkmengsel en vervolgens in de kristalsuiker. Leg met de gesuikerde kant naar boven op een bakplaat.
Bak de scones in op 250 C voorverwarmde oven in zo´n 12-15 minuten gaar. Laat afkoelen op een taartrooster. 

Dit recept is het Ballymaloerecept voor scones gedeeld door 3. Maar 20 scones vond ik toch wel erg veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen