woensdag 5 januari 2011

Makreelvenkelmousse

Het is op de foto niet heel duidelijk te zien, maar in het echt zag dit er heel subtiel uit. Een laagje zachtgroen, dan een laagje beige en dan weer een laagje zachtgroen. Ook de smaak was subtiel. Je kunt dit ook in hele kleine glaasjes als amuse serveren.

20.05 uur: eh... moet ik natuurlijk wel een foto erbij doen. Dus bij deze.

Makreelvenkelmousse

  • 200 gram gerookte makreel
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper, zout
  • 1 venkelknol (±300 gram)
  • 1 gelatineblaadje
  • 1 eetlepel pastis of pernod
  • 1 eetlepel room
Pluk de makreel uit elkaar. Doe over in een hoge kom en pureer samen met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de venkel in kleine blokjes. Breng in een laagje gezouten water aan de kook en kook ± 15 minuten tot de venkel zacht is. Giet af en pureer. Week het blaadje gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm de room Knijp de gelatine uit en los op in de warme room. Roer de pastis of pernod erdoor. Roer dit door de venkelpuree en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. 
Giet een laagje venkelpuree in een glas. Zet weg in de koelkast tot het redelijk stijf geworden is. Zet de kom met de rest van de venkelpuree zolang in een bak met lauw water. Giet op de stijfgeworden venkelpuree een laagje makreelmousse. Bedek dit vervolgens weer met een laagje venkelpuree. Laat het geheel nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

1 opmerking:

  1. Haha, ik dacht al, veel is er inderdaad niet van te zien zonder plaatje... maar dat vond ik wat flauw om te zeggen want wie weet had je er expres geen foto bijgedaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen