Stoofpeertjes
- 2 kilo stoofperen
- 1 fles rode wijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels
- 5 kardemompeulen, gekneusd
- 1 steranijs
Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe ze in een grote pan. Giet de hele fles wijn erbij. Doe er eventueel nog een klein beetje water bij als de bovenste peertjes niet in het vocht liggen. Doe de specerijen en basterdsuiker bij de peertjes. Breng aan de kook en laat dan op het kleinste pitje ± 1,5 uur heel zachtjes stoven tot de peertjes gaar, zacht en donker paarsrood zijn. Schep de gare stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan. Breng het stoofvocht op hoog vuur aan de kook en laat inkoken tot het stroperiger wordt. Giet het ingekookte stoofvocht bij de peertjes. Serveer warm, lauw of koud. Stoofvocht dat overblijft, kun je goed als "aanmaaklimonade" gebruiken. Vul een glas voor 1/3-1/2 met de stoofpeertjessiroop en vul naar smaak verder aan met koolzuurhoudend bronwater.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenOp oma's verjaardag. Ze zien er prachtig uit.
BeantwoordenVerwijderenJa, ik vond het wel een mooie datum om het recept voor stoofpeertjes te posten.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen