donderdag 12 mei 2011

Gegrilde aubergine met korianderyoghurt

Met het mooie weer van de afgelopen periode is ook het buiten eten weer begonnen. Afgelopen week aten we onder andere deze aubergines. Erg lekker. Samen met couscous, feta in gegrilde paprika, versgebakken brood, een salade en hummus een perfecte zomeravondmaaltijd.

Gegrilde aubergine met korianderyoghurt

  • 1 aubergine (± 350 gram)
  • beetje olijfolie
  • 3 eetlepels (dikke) yoghurt
  • 1 eetlepel frietsaus
  • 4 eetlepels fijngehakte, verse koriander (steeltjes mogen ook)
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • klein teentje knoflook, uitgeperst
  • eventueel zout/peper
Snijd de aubergine in plakken van een halve cm dik. Verhit een grilpan tot gloeiend heet. Bestrijk met olijfolie en gril de aubergineplakken ongeveer 4 minuten aan elke kant. Als ze te bruin worden, zet het vuur dan laag, zodat ze wel garen maar niet verbranden. Laat afkoelen op een bord.
Meng de overige ingrediënten tot een saus. Proef of je er zout of peper in nodig vindt. Leg de aubergineplakken op een mooie schaal. Verdeel de korianderyoghurt erover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen