dinsdag 24 mei 2011

Mie met prei, paprika, cashewnoten en kokos

Poeh, wat valt hier nu weer over te vertellen. Er lag nog paprika en prei, ik had kokosmelk ergens anders voor anders gebruikt, en toen werd het dit. Mannetje Q was wel geïnteresseerd in het pakje mie. Ik had een keer dunne eiermie in plaats van mihoen, dus hij moest even ontdekken hoe zo´n blok samengeperste mie eruit zag.  Helaas was hij niet meer zo geïnteresseerd toen het op zijn bord lag.


Mie met prei, paprika, cashewnoten en kokos

(2 personen)
  • 2 eieren
  • peper, zout
  • scheutje melk of water
  • klontje boter
  • 125 gram dunne eiermie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 gram prei, in dunne ringen
  • 1 gele paprika, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1 dl kokosmelk
  • scheutje vissaus
  • 75 gram cashewnoten, grof gebroken
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
Klop de eieren los met wat melk of water en roer er wat peper en zout door. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak van de helft van het ei een dunne omelet. Doe over op een bord, rol op en snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de rest van het ei.
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar zolang in een zeef. 
Verhit de olie in een wok. Bak de prei 2 minuten. Voeg dan de paprika en bak nog 3 minuten. Voeg dan de knoflook en sambal toe. Schep goed door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat even pruttelen. Breng op smaak met wat vissaus (of zout) en misschien nog wat meer sambal als je van pittig houdt. Schep de omeletreepjes erdoor. Spoel de mie nog even af met koud water zodat ie niet meer kleeft en roer door de groente. Schep om totdat de mie heet is. Bestrooi met de cashewnoten en koriander. 

3 opmerkingen:

  1. Dit was een goed en lekker idee! Wij hadden ook nog prei en paprika liggen. Alleen geen kokosmelk en daar hebben we nu dus van over...Heb je daar ook nog een lekker idee voor?
    Wieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He wieneke,

    leuk dat het lekker was. Je kan sticky ricepudding maken (maar dan moet je wel weer naar de toko voor sticky rice) en de kokosmelk voor de saus daarbij.
    Maar je kan het ook heel makkelijk (evt in ijsblokjesvorm) invriezen. Dat doe ik vaak, als ik niet alles gebruik.

    johanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat invriezen is een goed idee, want de groente die we nu hebben (sla, pittige slamix en bosui en verse spinazie) zie ik niet zo zitten met kokosmelk :)

    BeantwoordenVerwijderen