Citroenkwarktaart
(springvorm doorsnee 20 cm)- 150 gram simpele volkorenbiscuittjes
- 75 gram boter of harde margarine
- 1 citroen
- 4 blaadjes gelatine
- beker (450-500 gram ) citroenkwark
- 200 ml slagroom
- 50 gram suiker
- frambozen, voor garnering
Verkruimel de biscuitjes tot fijne korrels. Smelt de boter in een pannetje maar laat niet bruin worden. Meng de kruimels met de gesmolten boter.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm. Zet de vorm een kwartiertje in de koelkast.
Boen de citroen schoon. Rasp de schil (alleen het geel) eraf en pers de vrucht uit. Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en los op in het hete citroensap. Laat een beetje afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe de kwark in een kom. Meng het gelatinemengsel en de citroenrasp er goed door. Spatel dan de slagroom erdoor. Proef of je het zoet genoeg vindt.
Verdeel de kwark over de koekbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd de taart in punten en leg op elke punt een paar frambozen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten