maandag 16 mei 2011

Asperges met zalm en pasta

Omdat we al een aantal keer klassieke asperges hebben gegeten werd het tijd voor iets anders. Bij de AH hadden ze eervorige week hun nieuwe crème fraîchelijn in de aanbieding. Daar zat ook crème fraîche met saffraan en tomaat bij, dus dat wou ik wel een keer proberen. In dit recept wordt dus dit bakje gebruikt, maar je kunt dat natuurlijk vervangen door zelf iets dergelijks te maken. Ga dan uit van het volgende: verwarm 2-3 eetlepels witte wijn een beetje. Laat hierin een paar draadjes saffraan weken. Meng dit met 200 ml "gewone" crème fraîche en 1 in hele kleine blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Een volgende keer zal ik het denk ik ook op die manier doen.

Update 20-1-2014
Waarschijnlijk moet je het crème fraîchemengsel zelf maken. Ik heb niet het idee dat dit product een lang leven heeft geleid. 

Asperges met zalm en pasta

(2 personen)
  • 250 gram verse zalmfilet
  • 1 kilo witte asperges
  • 1 klein stukje foelie
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • 200 gram verse pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
  • 1 bakje crème fraîche met saffraan en tomaat
Rook de zalm in ± 20 minuten gaar in de rookpan. Of gaar de vis in de oven. Doe hiervoor een klein beetje water en een klontje boter in een ovenschaaltje waar de vis net in past. Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg in het ovenschaaltje. Dek af met aluminiumfolie. Zet de vis 15-20 minuten in een oven van 180C. 
Schil de asperges. Snijd het onderste, houtige stukje eraf. Doe de asperges in een pan met water en de foelie, suiker en wat zout. Breng aan de kook en kook in 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte, gaar. Schep de gare asperges uit de pan en houd warm onder folie. 
Kook de verse pasta in ± 2 minuten gaar in het aspergekookvocht.
Verwarm ondertussen de crème fraîche in een pannetje. Meng dit door de gare pasta. Maak een mooi nestje van pasta op een voorverwarmd diep bord. Verdeel de asperges en de zalm erover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten