zondag 22 mei 2011

Gepaneerde en gefrituurde zalm

Mannetje Q en ik aten deze hoeveelheid met z´n 2-en. Samen met de worteltjes en de aardappelbolletjes, die ik een beetje ruim had ingeschat, hadden wij onze buik behoorlijk vol zitten. Maar het was ook lekker. De zalm was (gelukkig) sappig gebleven. Ik was een beetje bang geweest dat ie te droog zou worden, maar gelukkig had het korstje ´m goed beschermd.

Gepaneerde en gefrituurde zalm

(2-3 personen)
  • 300 gram verse zalmfilet
  • srupje olijfolie
  • 2 eetlepels verse kruiden, fijngehakt
  • 1 ei
  • peper, zout
  • 3 eetlepels melk
  • paneermeel
  • olie om te frituren
Snijd de zalm in 4-6 gelijkmatige stukken. Dep droog. Bestrijk de bovenkant met een klein beetje olie en verdeel de kruiden erover. Druk goed aan.
Klop in een diep bord het ei los met de melk en zout en peper. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Wentel een stuk zalm in het ei. Laat het teveel eraf druppen en wentel dan in het paneermeel. Druk goed maar voorzichtig aan. Herhaal deze stap. Paneer op deze manier alle stukken zalm. Als je tijd hebt kun je tussen de paneerbeurten door de zalm een half uurtje in de vriezer leggen. 
Verhit een laagje olie in een klein pannetje, waar de zalm in past. Bak/frituur de zalm in 8-10 minuten gaar en bruin. Zorg dat je de zalm geregeld omdraait, zodat het korstje aan alle kanten knapperig wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten