Risotto met 14 peultjes
(1 persoon)- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook
- 100 gram risottorijst
- scheut witte vermouth (of witte wijn)
- 1 groentebouillonblokje
- 6 dl water
- 14 peultjes (meer mag natuurlijk ook)
- peper
- 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
Verhit de olie in een kleine braadpan. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook een paar minuten.
Breng ondertussen het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Houd op laag vuur heet.
Haal de peultjes af en snijd in 2-3 stukjes. Blancheer ze 2 minuten in de bouillon. Schep eruit met een schuimspaan en spoel even af onder de koude kraan. Zet zolang opzij.
Voeg na de paar minuten de rijst toe aan het uiknoflookmengsel. Schep om zodat alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus af met de scheut vermouth.
Voeg dan scheut voor scheut de bouillon (waar je de peultjes in hebt gekookt) toe en blijf roeren. Na 15-20 minuten moet de rijst gaar zijn. Misschien hoef je niet alle bouillon te gebruiken.
Roer de peultjes door de rijst. Breng op smaak met peper. Roer dan de parmezaanse kaas erdoor. Het moet een tikje smeuïg blijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten