Preisoep met champignons
- 20 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 aardappel, geschil en in blokjes
- 5 takjes tijm
- 500 gram prei (groen en wit), gewassen en in ringen
- 1 groentebouillonblokje
- (cayenne)peper en zout
- klontje boter
- half bakje champignons, in plakjes
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Laat niet bruin worden. Voeg ui en aardappel toe en 4 takjes tijm (akjes mogen ook). Roer even en laat dan 10 minuten op het laagste vuur ± 10 minuten zweten. Doe dan de prei erbij. Voeg het bouillonblokje en 0,8 liter kokend water toe. Laat 10-15 minuten koken totdat de prei goed gaar is. Pureer de soep dan. Misschien dat er een enkel takje van de tijm zichtbaar blijft, maar dat vis je er maar uit. Breng op smaak met (cayenne)peper en zout.
Terwijl de prei gaart, bak je de champignons in een klontje boter. Bestrooi met een beetje peper en zout en de blaadjes van het laatste takje tijm.
Schep de soep in kommen en verdeel de champignons erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten