zondag 5 september 2010

Geitenkaas in walnootkorst

Geitenkaas in walnootkorst

(4 personen)
  • 4 plakken zachte geitenkaas met korst (±70 gram per stuk)
  • 100 gram walnoten
  • 1 ei
  • blaadjes van een paar takjes tijm
  • peper, zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing
Maal de walnoten fijn en doe ze in een diep bord. Klop het ei los in een diep bord met een lepel water, de tijmblaadjes en wat peper en zout. Wentel de kaas door het ei en daarna door de walnootkruimels. Druk voorzichtig, maar goed aan. Herhaal eventueel.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak op niet al te hoog vuur de geitenkaas totdat er een bruin korstje om zit. Keer halverwege om. Zorg dat de kaas niet te snel smelt.
Serveer de kaas op wat sla aangemaakt met een mosterdhoningdressing (2 el olie, 1 el citroensap, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper, zout) en bedruppel met nog wat honing.

1 opmerking:

  1. Hee Johanneke, wat een super uitgebreid blog. Echt uitstekende recepten gezien die ik zeker ga proberen. Deze ga ik zeker eens proberen. (nu nog op zoek naar de zachte geitenkaas met korst, de kaashandel in huissen maar eens proberen.

    Groeten,
    Ard

    BeantwoordenVerwijderen