zondag 22 april 2012

IJs van witte chocolade

Kan iemand vertellen wat de naam van dit ijs is? Als je wit chocoladeijs zegt, denk ik eerder aan ijs van chocolade dat een witte kleur heeft, maar niet aan ijs van witte chocolade. Maar als je witte chocoladeijs zegt, dan klinkt dat heel erg raar. Daarom dus maar ijs van witte chocolade.

IJs van witte chocolade

  • 3 dl melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 150 gram witte chocolade, grofgehakt
  • 1 eetlepel glucosestroop
  • 2 dl slagroom
Breng de melk tot net tegen de kook aan.
Klop de eierdooiers los met de suiker. Klop de hete melk in een straaltje bij het eisuikermengsel. Spoel de pan om en doe het mengsel terug in de pan. Zet het vuur laag en laat de custard licht binden. Laat het niet koken, want dan krijg je klontjes ei in je ijs.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom samen met het vanille-extract en de glucosestroop. Giet de hete custard erover. Laat even staan zodat de chocolade smelt. Roer dan door tot een egaal mengsel. Laat dit afkoelen terwijl je het af en toe doorroert.
Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het afgekoelde mengsel.
Draai in de ijsmachine in ± 45 minuten tot ijs. 

2 opmerkingen:

  1. Er staat niet hoeveel custerd je moet gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, je gebruikt geen custardpoeder in dit recept. Maar de vla die je maakt mbv de melk, suiker en eidooiers (die binden de vla), die noem je custard. En dat is eigenlijk zelfs meer custard dan de vla die je kunt maken met custardpoeder. Groeten Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen