woensdag 11 mei 2011

Aspergesoep met kruidenomelet

We hebben alweer een aantal keer asperges gegeten. Jammie. Met het bewaarde aspergekookvocht maakte ik weer soep. Om iets meer beet te hebben, voegde ik wat omeletreepjes toe. 


Aspergesoep met kruidenomelet

(1 liter)

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 liter aspergekooknat
  • 1 dl slagroom
  • nootmuskaat, peper en zout 
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels verse kruiden, fijngehakt, zoals bieslook, peterselie, munt, dille
Smelt de boter in een pan met dikke bodem maar laat de boter niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer  totdat het één geheel is. Laat op heel laag vuur even garen. Voeg dan scheut voor scheut het aspergekookvocht  toe. Blijf goed roeren om alle klontjes kwijt te raken. Of mix even goed door met de staafmixer. Laat, als alle aspergekooknat is toegevoegd, nog 1-2 minuten doorkoken. Doe dan de slagroom erbij. Proef en voeg naar smaak wat versgeraspte nootmuskaat, peper en zout toe. 
Klop ondertussen de eieren los met wat melk en peper en zout. Meng de kruiden erdoor. Laat een koekenpan heet worden en laat een klontje boter erin smelten. Bak - na elkaar - 2 dunne omeletten. Rol de omeletten op en snijd ze in dunne reepjes. 
Schep een soepkom vol met soep en leg er wat omeletreepjes in.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen