donderdag 30 juni 2011

Kersenlimoencake

Het is nu kersentijd, daarom heb ik verse kersen gebruikt. Maar buiten het seizoen kun je natuurlijk ook kersen uit een pot gebruiken. Vergeet niet even te controleren op een achtergebleven pit, want die zit er bijna altijd wel in.

Kersenlimoencake

  • boter en bloem om in te vetten
  • 200 gram kersen
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 200 gram suiker
  • 150 gram zachte boter
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eieren
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
Vet de cakevorm in met wat boter en bestrooi daarna met bloem. Ik gebruik een glazen cakevorm die in de magnetron kan. Voor het invetten smelt een klein beetje boter in de vorm in de magnetron wat ik daarna goed uitsmeer met een kwastje. 
Ontpit de kersen en snijd in vieren. Verdeel de kersen over de bodem van de cakevorm. Bestrooi met de custardpoeder.
Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel.
Verwarm de oven voor op 200C.
Klop het limoensap en de rasp door het botersuikermengsel.
Klop de eieren er één voor één door. 
Klop de yoghurt erdoor. 
Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor. 
Schep het beslag op de kersen in de vorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake iets afkoelen en stort hem daarna op een taartrooster om verder af te koelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen