zondag 26 juni 2011

Spitskool met abrikozen

Om de één of andere reden heb ik de afgelopen 2 jaar volgens mij geen spitskool gekocht, terwijl ik dat best regelmatig at. Omdat ik voor mijn borsjt kool nodig had, kon ik dit gerecht weer eens onder het stof vandaan halen. Het idee ervoor is al heel oud. Mijn broertje heeft ooit eens bij een vriendje rijst met pindasaus, gehaktballetjes, spitskool en abrikozen gegeten en vond dat heel erg lekker. Dus mijn moeder heeft het toen ook een keer klaargemaakt. Ik vond dat geen succes; ik heb jaren van pindasaus gegruweld en die abrikozen vond ik ook niets. Maar gelukkig verandert je smaak, en vind ik dit nu wel erg lekker. Hier het recept voor de kool. Voor de gehaktballetjes maakte ik het gehakt aan met wat komijn, gemalen koriander en knoflook en de pindasaus komt uit een bak.

Spitskool met abrikozen

(3 personen)
  • 1/2 spitskool (± 400 gram)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad
Snijd de spitskool in dunne reepjes.
Rooster het sesamzaad in een droge wok en laat afkoelen op een bord.
Snijd of knip de abrikozen in stukjes.
Verhit de olie in de wok. Bak de spitskool al omscheppend een paar minuten. Voeg de sambal, ketjap, abrikozen en een scheutje water toe. Roer door elkaar. Laat met een deksel op de pan 5 minuten smoren. 
Bestrooi met het geroosterde sesamzaad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten