Wat nu als je geen eendenbouillon hebt, maar wel trek in borsjt? Dan maak je bouillon van een mergpijp en wat runderpoulet, of je gebruikt rundvleesbouillonblokjes.
Borsjt
- 1 ui, in halve ringen
- 1 teentje knoflook
- ± 300 gram spitskool
- ± 300 gram wortel
- ± 500 gram rode bieten (rauw)
- 3 eetlepels eendenvet (of boter)
- 2 eetlepels azijn
- 1 laurierblaadje
- 2 liter (eenden)bouillon met wat vleesrestjes
- peper, zout
- peterselie en/of dille, fijngehakt
- zure room
Snijd de spitskool in reepjes. Schil de wortel en rasp grof.
Schil de bieten en rasp ze grof, maar houd apart van de andere groenten.
Verdeel het eendenvet over 2 pannen en verhit het. Fruit in de ene pan de ui, spitskool en wortel en het uitgeperste teentje knoflook een paar minuten. Bestrooi met wat peper en zout en giet er een klein beetje water bij. Laat 15 minuten smoren.
Fruit in de andere pan de biet een paar minuten. Bestrooi met wat peper en zout en doe de azijn en eventueel nog een beetje water erbij. Laat 15 minuten smoren.
Doe dan de ui/wortel/kool bij de bieten in de pan. Giet de bouillon erbij. Voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat een half uur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de borsjt in een soepkom, schep er een lepel zure room op en bestrooi met peterselie en/of dille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten