Het binnenste van de komkommer dat je eruit haalt, kun je bijvoorbeeld in gazpacho verwerken. Maar je kunt het ook gewoon opeten.
Komkommer gevuld met tonijn
- 1 rechte komkommer
- blikje tonijnstukjes op water
- 1 theelepel kappertjes
- 1 eetlepel crème fraîche
- zwarte peper uit de molen
Snijd de komkommer in zulke stukken dat je met een appelboor de zaadlijsten eruit kan halen. Dit zal zo´n 10 cm zijn. Verwijder dus de zaadjes met een appelboor.
Giet de tonijn af en prak of hak fijn. Hak de kappertjes grof en meng ze met de tonijn en crème fraîche. Breng op smaak met peper. Het moet niet tè dun zijn, want dan valt de vulling straks uit de komkommer.
Zet de komkommerstukken rechtop en vul de gaten in het midden met de vulling. Druk stevig aan. Rol de gevulde komkommer in plastic folie en bewaar tot serveren in de koelkast. Snijd vlak voor het serveermoment in plakken van 0,5-1 cm dik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten