Trifle (eigenlijk een soort van)
Trifle is een ouderwets Engels toetje. Officieel gaat er sherry in. Dit is een variant waar je eindeloos op kan variëren. In plaats van cake kun je lange vingers of bitterkoekjes gebruiken, je kan ook vla uit een pak gebruiken, en je kan elke keer een ander soort fruit gebruiken. Lekker is bijvoorbeeld (chocolade)cake, peer en (chocolade)vla.
Keukengereedschap:
- bord
- pan
- kommetjes
- weegschaal
- kom
- rasp
- mes
- pollepel
- maatbeker
- eventueel zeef
- mixer met gardes
- schaal, bijvoorbeeld lasagneschaal
Ingrediënten:
- 8 plakken cake
- 2 eetlepels limonadesiroop/likeur
- 2-4 bananen en/of nectarines
- 40 gram suiker
- 40 gram custardpoeder
- 7,5 deciliter melk
- 2 deciliter slagroom
- 2 theelepels suiker
- 30 gram chocolade
1. Begin met de custardvla. Roer hiervoor het custardpoeder met de 40 gram suiker en een paar lepels van de melk in een kommetje tot een papje.
2. Breng de rest van de melk aan de kook. Zet als het bijna kookt het elektrische kookplaatje alvast lager, anders kookt het over. Haal anders de pan snel van het plaatje af.
3. Als de melk kookt giet je het papje bij de melk en roer je goed, maar niet te hard. Zorg ook dat je met de lepel over de bodem gaat. Kook de vla 2 minuten door. Haal de pan van het vuur. Blijf roeren, zodat de vla sneller afkoelt. Als er nog veel klontjes in zitten, kun je de vla door een zeef wrijven.
4. Snijd de cake in blokjes en leg deze op de bodem van een schaal.
5. Druppel de limonadesiroop erover.
6. Maak het fruit schoon, schil het en snijd het in stukjes. Verdeel het fruit over de cake.
7. Verdeel de vla erover.
8. Klop de slagroom stijf met de 2 theelepels suiker. Verdeel de slagroom over de vla. Doe dit pas op het laatst, als de vla afgekoeld is, anders smelt de slagroom.
9. Rasp de chocolade en strooi over de slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten