Het recept is een Ballymaloerecept.
Chocolate Chip Cookies
- 225 gram zachte boter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanilleextract
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- snuf zout
- 150 gram pure chocolade "pearls" (of grof gehakte chocolade)
- 100 gram gehakte hazelnoten
Meng de boter en de suiker en klop het luchtig. Klop de eieren los in een kommetje en klop dit in gedeelten door het botersuikermengsel. Doe dan zout en vanilleextract erbij.
Meng bloem, bakpoeder en baking soda en roer dit door het botersuikereimengsel.
Meng als laatste de chocolade en noten erdoor.
Verwarm de oven op 180C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmatje. Maak hierop hoopjes van het deeg ter grootte van een volle theelepel. Houd genoeg tussenruimte, want ze lopen uit. Bak de cookies 8-10 minuten tot ze lichtbruin zijn en nog een heel klein beetje taaiig van binnen. Laat een paar minuten op het bakblik afkoelen en leg ze dan, met behulp van een paletmes of spatel, op een rooster om verder af te laten koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten