Op de kip en dressing na, kwamen de ingrediënten voor deze salade uit mijn moestuin. Dus mag ik het een moestuinsalade noemen, in de letterlijke betekenis. Op zich vind ik dat een onzinnaam. In kookbladen moet een gerecht met "moestuin" in de naam duurzaamheid en hipheid uitstralen. Als je dan vervolgens kijkt naar de ingrediëntenlijst vraag ik me af waar die moestuin dan gelegen is. Bij mij is dat echt niet gelijktijdig rijp. Maar ja, om je salade nu supermarktsalade te noemen, dat klinkt niet zo aantrekkelijk en verantwoord.
Moestuinsalade met kip
(3-4 personen)- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel sesamolie
- sap van een halve limoen
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 kleine komkommer
- 10 radijsjes
- handje peultjes
- klein kropje sla
- paar takjes koriander
- ± 15 blaadjes munt
- restje (±150 gram) gare kip
Maak van de eerste 5 ingrediënten een dressing door alles in een kommetje te mengen.
Rooster het sesamzaad een paar minuten in een droge koekenpan totdat het lichtbruin is. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en elke helft in schuine plakjes van ± 1 cm dik.
Snijd de radijsjes in kwarten.
Haal de peultjes af en snijd ze in 3 schuine stukjes. Breng een beetje water aan de kook met wat zout en kook de peultjes hierin 2 minuten. Spoel af met koud water.
Snijd de kip in kleine stukjes.
Was de sla, droog en scheur de blaadjes wat kleiner.
Haal de blaadjes van de takjes koriander.
Meng in een kom de sla, koriander en munt met de dressing. Verdeel een derde van de komkommer, radijs en peultjes over de borden. Verdeel hierover de sla met dressing. Verdeel vervolgens de rest van de komkommer, radijs, peultjes en de kip hierover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten