woensdag 15 juni 2011

Tortilla met courgette, prei en olijven

Weer een andere variant van dezedeze of deze. En er staan er nog wel meer op mijn blog. Aardappeltortilla blijft gewoon een basisgerecht om elke keer een andere groente in te verwerken, en is ideaal als je nog een restje groente hebt. Daar komt bij dat de mijne meestal vegetarisch is, dus als je eens geen vlees wilt eten, is dit een lekkere keuze. Beter dan een vegaburger, of weet ik veel wat er aan vlees-look-a-likes te krijgen is. En met een beetje rauwkost erbij kun je nog meer variëren. 

Verder staan er peultjes (uit eigen tuin, elke keer maar een stuk of 10,15) op de foto.


Tortilla met courgette, prei en olijven

(2 personen)
  • 300 gram aardappel
  • 250 gram courgette
  • 1 dun preitje (±150 gram)
  • 50 gram groene olijven
  • 4 eieren
  • 0,75 dl melk
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper, zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter of margarine
Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook deze 2 minuten voor.
Snijd de courgette ook in blokjes.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de olijven in stukjes.
Klop de eieren los met de melk, het uitgeperste teentje knoflook, cayennepeper en zout.
Verhit de olie met de boter in een koekenpan. Giet een dun laagje ei erin. Verdeel de groente hierover en giet de rest van het ei erbij. Leg een deksel op de pan. Laat de tortilla in zo´n 15 minuten gaar worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen