zaterdag 24 maart 2012

Kruidkoek (vijgen & anijs)

Zoals beloofd hierbij de andere variant van de kruidkoek. Om mijn blog te kunnen blijven vullen zal er in de toekomst vast nog wel een andere variant gebakken worden.


Kruidkoek (vijgen & anijs)

(cakevorm)
  • 125 gram gedroogde vijgen
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 4 anijsblokjes (waar je anijsmelk van kan maken)
  • draai met de pepermolen
  • 2,5 dl karnemelk
  • 50 gram boter
Vet de cakevorm in met wat gesmolten boter en bestrooi met bloem. Klop het teveel aan bloem eruit. Leg op de bodem een velletje bakpapier.
Knip of snijd de vijgen in kleine stukjes. Week de vijgen een kwartiertje in wat lauw water en laat ze daarna uitlekken.
Verwarm de karnemelk met de boter totdat de boter smelt. Laat niet te heet worden en zeker niet koken.
Stamp de anijsblokjes fijn. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het anijspoeder. Mix (mixer met kneedhaken) er het melkbotermengsel door. Spatel de vijgen door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de kruidkoek in ± 60 minuten op 170C gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen