donderdag 14 juni 2012

Chocoladekoffiebrownies

Koffie & chocolade. Moet ik meer zeggen?

Chocoladekoffiebrownies

(rechthoekige vorm van 20 bij 30 cm)
  • 100 gram (extra) pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 2 eieren
  • 175 gram suiker
  • 150 bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
Breek of hak de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe beide met de oploskoffie in een hittebestendige kom. Hang deze boven een laagje bijna kokend water en laat chocolade en boter smelten. 
Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Klop het chocoladebotermengsel erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en schep dit door het chocoladeeimengsel.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vorm. Bak het gebak op 180C in ± 25 minuten gaar. Het mag een tikje vochtig blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen