dinsdag 19 juni 2012

Koolvis met rauwe ham en salie

Koolvis is net zoiets als broccoli. Tenminste, dat vindt manlief. Hij bedoelt daarmee dat broccoli geen groente is en koolvis geen vis. Als het als zodanig wordt klaargemaakt, en er niets mee wordt gedaan, dan is er niets aan. Dit was dus eigenlijk geen koolvis. Het was namelijk lekker.

Koolvis met rauwe ham en salie

(3 personen)
  • 300 gram koolvis (diepvries)
  • 9 blaadjes salie
  • peper, zout
  • 3 plakken rauwe ham
  • boter/olie 
Snijd elk blok koolvis in 3 repen.
Snijd of knip elke plak ham ook in 3 repen.
Bestrooi de vis met peper en wat zout. Leg op elk een blaadje salie. Wikkel de ham om de vis. 
Verhit de olie/boter in een koekenpan. Bak de visreepjes op hoog vuur 1 minuut aan de kant met de meeste ham. Zet het vuur dan laag en doe een deksel op de pan. Laat de vis in 10-12 minuten verder gaar worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen