donderdag 18 maart 2010

Gegrilde pompoen en pastinaak

Dit was het bijgerecht bij de lamstajine van het verjaardagsmaal.



Toch wel handig, zo´n uitgebreide maaltijd. Daar kan ik zomaar 4 dagen over posten.

Gegrilde pompoen en pastinaak

( 4 personen)
  • 300 gram pompoen, in dunne schijven
  • 300 gram pastinaak, in lange, platte repen
  • 100 ml olijfolie
  • blaadjes van 4-6 takjes platte peterselie
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
  • zout
Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Bestrijk de pompoen en pastinaak met een klein beetje van de olie. Gril de groentes in gedeelten gaar. Schep de gare groenten over op een mooie schaal.
Pureer ondertussen de peterselie en rode peper met de rest van de olie en een beetje zout tot een dressing. Verdeel de dressing over de gare groenten. Serveer warm of koud. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen