vrijdag 5 maart 2010

Tortillas met bonen en wortel

Deze tortilla´s eten wij geregeld. Of eigenlijk ook weer niet. Want elke keer zijn ze weer net iets anders. Soms met mais-gehakt-paprika-bleekselderij, soms met kidneybonen-wortel-paprika-bleekselderij, soms met gehakt-paprika-prei-wortel, de ene keer met een kaaskorstje, de andere keer weer niet. En deze keer dus met kievitsbonen, wortel en paprika.

De kievitsbonen heb ik zelf geweekt en gekookt. Maar je kunt natuurlijk ook bonen uit blik gebruiken. Wel even afgieten.


Tortilla gevuld met kievitsbonen en wortel

(2 personen en mannetje Q)
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 gram wortel, in dunne kwartplakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • zout
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 gram gare kievitsbonen
  • 5 tortilla´s
  • 3 el crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en wortel een paar minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de tomatenpuree toe. Schep even om. Voeg dan een scheutje water en de specerijen toe. Laat ongeveer 5 minuten met een deksel op de pan smoren. Voeg dan de paprika en de bonen toe. Schep om en laat heet worden. Proef of de vulling goed op smaak is. 
Vul de tortilla´s met het mengsel. Rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met de crème fraîche. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal 15 minuten op 180 Watt en 175 C met grill in de combimagnetron. 

Wij aten er nog een avocado fijngeprakt met een snufje zout, een snufje gemalen komijn, een scheutje citroensap en een lepel kwark bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen