vrijdag 4 juni 2010

Gebakken pompoenkwarktaart

In de kast stonden nog steeds potjes pompoenjam. De smaak is prima, maar op de een of andere manier is het op brood niet zo jammerig. Jam hoort iets fris te hebben en dat mist hier een beetje. Dus heb ik een andere toepassing van de pompoenjam bedacht. Als je geen pompoenjam hebt, kun je ook 150 gram pompoen pureren met 75 gram suiker, wat kaneel en een fijngesneden gemberbolletje.


Gebakken pompoenkwarktaart

(vorm met doorsnee van 23 cm)
  • 150 gram (harde) margarine of boter
  • 200 gram mariabiscuitjes
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 200 gram roomkaas 
  • 500 gram kwark
  • 150 gram pompoenjam
Smelt de margarine of boter maar laat deze niet bruin worden. Verkruimel de biscuitjes heel fijn. Roer de kruimels en de gesmolten boter door elkaar en bedek hiermee de bodem en de zijkanten van de vorm. Zet een half uurtje in de koelkast. 
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker 5 minuten . Klop de roomkaas erdoor totdat deze glad is. Klop dan de kwark erdoor en als laatste de pompoenjam.
Verwarm de oven voor op 170 C. 
Klop de eiwitten stijf. Vouw het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel. Schep de vulling in de taartvorm. Bak de taart 1 uur in een oven van 170 C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen