maandag 16 november 2015

Weekmenu - bloemkool, prei en boerenkool


Ik heb laatst ook een groene versie gemaakt van deze in zijn geheel bereide bloemkool. Ook erg lekker, dus gewoon mijn blog blijven volgen, hij komt vanzelf voorbij. Deze week is de bloemkool in de aanbieding. Ook de tomaat en de kleine blikjes kikkererwten, dus dit recept past prima deze week. Alleen het is niet echt snel, want de bloemkool moet toch wel een tijd in de oven. Voor 2 personen is het ook wel wat veel, maar restjes zijn ook nog lekker, en dat is wel weer snel. Deze week zijn ook de kleine blikjes met bonen van Bonduelle in de aanbieding. Dit zijn relatief dure blikjes, maar ze zijn wel handig als je voor 2 mensen kookt en nog wat peulvruchten aan je maaltijd wilt toevoegen. Ik week, kook en verdeel mijn peulvruchten zo, maar ik snap wel ook dat niet iedereen daar tijd, zin en diepvriesruimte voor heeft. 


Groentenpakket

Uitgangspunt deze week is een zelf samengesteld groentenpakket: een hele bloemkool, een kilo winterpeen, een kilo zoete aardappel, 5 (of 10) tomaten, een struik bleekselderij, 2 zakken boerenkool van 300 gram en 2 (of 4) preien. Als je dit met z'n tweeën in een week op eet, heb je zeker voldoende groente binnengekregen. Dus doe je best met een keuze uit de hieronder genoemde recepten. 


Recepten


  • Boerenkoolstamppot.
  • Stamppot van zoete aardappel. Vervang de venkel in dit recept door prei en/of bleekselderij.
  • De grootste zoete aardappel pof je voor dit recept. Stop 'm tegelijk met een ander gerecht in de oven en warm 'm op de dag dat je het gerecht maakt nog even op. De paprika kun je ook vervangen door een wortel. 
  • De helft van de wortel in een lekker pittig gerecht samen met gehakt en gember. Te eten met rijst. 
  • Erwtensoep anders. Met gele spliterwten. 
  • Een ovenschotel van bloemkool en tomaat met mozzarella voor bij pasta. 
  • Curry van bloemkool en tomaat. Waar natuurlijk ook prima een wortel en een stengel bleekselderij door kunnen. 
  • Ga de Marokkaanse kant op met deze stoof van bloemkool met amandelen en rozijnen erdoor. 
  • Bijna alle groenten kun je kwijt in een deze lekkere ribollita, Italiaanse maaltijdsoep.
  • Een prei, een wortel, een stengel bleekselderij kun je altijd kwijt in een soort van nasi of bami 
  • Lasagne met prei, tomaat, zalm en koolvis. Je kunt natuurlijk ook een snelle pasta maken met zalm, prei en tomaat.
  • Als laatste nog een tarte tatin met prei. Weer eens iets heel anders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen