zondag 10 juni 2012

Lasagne met bloemkool en vis

Wat eten we?
Lasagne.
O, jammie.
Maar wel anders, maar dat lust jij wel.
O.
En natuurlijk wel een kaaskorstje.


De schaal ging schoon leeg. Allebei precies even veel.

Lasagne met bloemkool en vis

(2 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram tomaten, in stukjes
  • scheutje balsamicoazijn
  • schepje suiker
  • (cayenne)peper, zout
  • verse kruiden als oregano, basilicum, salie
  • 10 gram boter
  • 10 gram bloem
  • 3 dl melk
  • nootmuskaat
  • ± 350 gram bloemkool, in hele kleine roosjes
  • 100 gram koolvis (diepvries, iets ontdooid)
  • 50 gram geraspte kaas
  • 6-8 velletjes lasagne (honigformaat)
Maak tomatensaus door de olie te verhitten in een klein pannetje. Fruit hierin heel even het uitgeperste teentje knoflook. Doe er dan tomaten, kruiden, azijn, suiker, peper en zout bij en laat 10 minuten pruttelen. Proef. 
Maak bechamelsaus door de boter te laten smelten. Roer er dan de bloem door. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer zodat je een saus zonder klontjes krijgt. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
Breng water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 2 minuten. Giet af en spoel ze koud. 
Snijd de koolvis in kleine blokjes. 
Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de bloemkool. Dek af met een laag lasagnebladen. Verdeel de rest van de bloemkool, de vis en de helft van de bechamelsaus hierover. Dek af met lasagnebladen. Verdeel hierover de rest van de bechamelsaus en verdeel de kaas erover. 
Bak de lasagne ± 15 minuten op 360W/175C heteluchtovengril in de combimagnetron. 

1 opmerking: