zaterdag 27 maart 2010

Spinazietaart met paprika

Een klein taartje vandaag. Voor mij en voor mannetje Q samen. Is het geen plaatje?


Spinazietaart met paprika

(vorm doorsnee 18 cm)
  • 3 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1/2 el olie of klontje boter
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • zout
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • 1/2 rode paprika
Laat de plakjes deeg ontdooien. Leg ze op elkaar en rol ze uit totdat het zo groot is dat je de (ingevette) vorm ermee kan bekleden. 
Verhit de olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten. 
Knijp de spinazie redelijk droog. Het hoeft geen droge massa te worden, maar het moet ook geen kledder blijven. Roer er cayennepeper, nootmuskaat en een beetje zout naar smaak door. Schep ook ui en knoflook erdoor. Klop de eieren los. Roer de kaas door de eieren. Meng spinazie en het kaaseimengsel.
Warm de oven voor op 200 C. 
Snijd de paprika in reepjes. Schep het spinaziemengsel in de vorm. Leg de reepjes paprika er in een mooi patroon op. Bak de taart ongeveer 30 minuten of totdat de vulling gestold is.    

2 opmerkingen:

  1. ziet er inderdaad mooi uit. hoe vroeg zit jij elke morgen achter die computer?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind het eigenlijk niet een heel mooi patroon... je had best een hartje van de paprika kunnen maken. of het feyenoord-logo.

    BeantwoordenVerwijderen